Vannbevegelsen.no

Folkebevegelsen for bevaring av vann som felleseie

Om vannbevegelsen  (Lest 12895 ganger) Skriv ut

1 B


Martin  Fredag 4. April 2008, kl. 19:07

Folkebevegelsen for bevaring av vann som fellesgode (Vannbevegelsen / The Norwegian Water Movement) er en organisasjon som har som sin viktigste oppgave å motvirke kommersiell utnyttelse av vår aller viktigste, og stadig mer kostbare ressurs - drikkevann. Det har vært sagt om drikkevannet at på samme måte som oljen var det 20. århundrets mest ettertraktede ressurs, og dermed årsak til utallige konflikter, vil drikkevannet være det for det 21. århundret. Derfor har verdens vannforsyninger i de senere årene vært gjenstand for en klappjakt, der internasjonal storkapital forsøker å sikre seg rettighetene til flest mulig kilder.

Imidlertid er det en vesentlig forskjell på vann og olje: Olje kan vi klare oss uten. Ingen dør som en direkte konsekvens av at oljetilgangen forsvinner. Drikkevann, derimot, er det ikke mulig å leve uten.

I mindre fuktige klimaer enn vårt har vannet allerede vært en kilde til krig, nød og desperasjon i årtusener. Midt-Østen og deler av Afrika er kjente eksempler på dette. Derfor er det ingen tvil om at rent drikkevann bør distribueres etter skjønn og medmenneskelighet, og ikke etter grådige, kapitalistiske prinsipper. Elektrisitetsverket kan skru av strømmen hvis vi ikke klarer å betale for den. Det er ille nok, så avhengige av strøm som vi er blitt.

Men hvis noen nektet oss vann, ville vi rett og slett omkomme.

Ta en kikk på siden vår, og ta gjerne kontakt for mer informasjon. Jo flere vi er, jo sterkere står vi. Vi ønsker deg derfor hjertelig velkommen som medlem. Da er du med på å forsøke å gjøre fremtiden til et litt bedre sted å være.

Loggført