Vannbevegelsen.no

Folkebevegelsen for bevaring av vann som felleseie

Norske studiesteder fjerner Coca- Cola  (Lest 3754 ganger) Skriv ut

1 B


Trude  Onsdag 6. Januar 2010, kl. 14:35

Norske studiesteder fjerner Coca- Cola

Høgskoler og universiteter i Norge har bestemt å ikke fornye Coca-Colas kontrakt med landets studentsamskipnader.

- En stor seier, sier Martin Giset i Attac Blindern.

Studenter rundt om i Norge har hatt kampanjer for å fjerne Coca-Colas monopol ved studiestedene. Kampanjen har blant annet satt søkelys på Coca- Colas misbruk av vannressurser i India. Studentene har argumentert med at Coca-Cola sin markedsandel på 90 % på studiesteder har gjort det vanskelig for studenter å kjøpe andre mer etiske produkter.

Stor seier
Studentsamskipnaden i Oslo vedtok å ikke fornye kontrakten, og bestemte også at nye kontrakter i SIO kun kan få tildelt 80 % av markedsandelen på et studiested. Dette imøtekommer begge hovedkravene til kampanjen. Hovedkontrakten som trer i kraft 10. januar 2010, ble gitt til Ringnes og gjelder for høgskoler og universiteter i hele Norge.

- Det er en stor seier for studentkampanjen å holde Coca-Cola i Norge ansvarlig. Vi sender en tydelig beskjed til Coca-Cola om at de må stoppe den uetiske praksisen i India. Vi er også veldig fornøyde med at kampanjen har fjernet monopolsituasjonen Coca-Cola hadde, sier Martin Giset i Attac Blindern, den ledende kampanjegruppa på universitetet i Oslo.

Studentsamskipnaden hadde både finansielle så vel som etiske begrunnelser i valget av ny leverandør.

Les den fullstendige artikkelen her:

http://www.attac.no/omattac/nyheter/Coca-Cola


Loggført