Vannbevegelsen.no

Folkebevegelsen for bevaring av vann som felleseie

Hvordan bruke denne hjemmesiden  (Lest 6892 ganger) Skriv ut

1 B


Martin  Fredag 4. April 2008, kl. 00:33

Denne siden er bygget opp som et såkalt diskusjonsforum, der emner er gruppert i såkalte forumer. Hvert forum tar for seg et bestemt tema. Noen av forumene er forbeholdt sidens redaktører (til publisering av artikler, nyheter, etc.), mens andre er åpne for at alle kan involvere seg, drøfte problemstillinger og skape debatt.

Forumene er delt inn i kategorier, som reflekterer deres funksjon. Den øverste kategorien, 'Informasjon', er beregnet på at nettsidens redaktører skal kunne publisere informasjon for de som er interesserte i sakene som vannbevegelsen jobber med. Klikk på tittelen på et forum, for å få opp en liste med emner som du igjen kan klikke på for å lese artikler og liknende, eller for å hente dem ned til din egen datamaskin (dersom de er lagt som vedlegg). Eksempel:

Vannbevegelsen -> Informasjon -> Artikler om vannsaken i Norge -> Er drikkevannet og vannkraften på vei ut?

Den nederste kategorien av forumer, 'Innlegg', er åpen for alle til å skrive egne artikler, lage innlegg, kommentere og diskutere. Her finner du også forumet 'Hjelp', som dette innlegget befinner seg i. Deltagelse forutsetter imidlertid at man er logget in, noe som forutsetter at man har registrert en brukerkonto. Dersom du ikke har gjort dette, trykk på knappen 'registrer' på menyen øverst på siden.

Et forum fungerer mye på samme måte som webmail (dvs. e-post på nett á la GMail, Yahoo Mail og Hotmail) - bare at du ikke skriver til en spesifikk adresse: Alle kan se det som blir skrevet. Hvert emne er én "diskusjon". Emnene i forumene i kategorien 'Innlegg' kan man svare på (med knappen 'svar'), eller man kan lage ett nytt emne (med knappen 'nytt emne'). Man kan også legge ved vedlegg, slik man kan i e-post. Dersom du har spørsmål til det som er skrevet her, kan du klikke på 'svar', og svare på dette innlegget. Ditt svar kommer under alle de andre, og så kommer eventuelle andre svar under der igjen.

For å gå tilbake i hierarkiet (når man f.eks. er ferdig med å lese et innlegg) kan man bruke den lille teksten til venstre, over det blå feltet her. Den viser din nåværende posisjon på siden. Mens du leser dette viser den:

Vannbevegelsen  |  Innlegg  |  Hjelp  |  Emne: Å bruke denne hjemmesiden

'Å bruke denne hjemmesiden' Er navnet på emnet du leser nå.
'Hjelp' er navnet på forumet som emnet befinner seg i.
'Innlegg' er navnet på kategorien som forumet befinner seg i, og
'Vannbevegelsen' er altså navnet på denne nettsiden.

Trykker du på en av nivåene, vil du bli ført tilbake til det nivået i hierarkiet. Trykker du på 'Vannbevegelsen' kommer du tilbake ut til hovedsiden der du startet når du først kom til denne siden. Det skjer også dersom du trykker på knappen 'Hovedside' i menyen øverst på siden. Det kan du gjøre dersom du ønsker å komme tilbake til der du var etter å ha lest dette.

Klikk deg gjerne litt rundt på siden og prøv deg fram!

Loggført