Vannbevegelsen.no

Folkebevegelsen for bevaring av vann som felleseie

Statkraft i Georgia  (Lest 13093 ganger) Skriv ut

1 B


Trude  Torsdag 30. Oktober 2008, kl. 13:11

Georgia "åpner" kraftsektoren
Georgias president Mikhail Saakasjvili er idag (29.10.08) på besøk i Norge. Årsaken er at UD skal fortelle ham hvordan han skal kunne gjennomføre det samme systemet for strømforsyning som vi har i Norge: storstilt utbygging av vannkraft med tanke på eksport til Tyrkia, som har skyhøy strømpris. Strømprisene mellom de to landene vil dermed "utjevne" seg, som det så pent heter, mens virkeligheten er at det er den høyeste prisen som bestemmer prisnivået.
UD har også laget et opplegg som vil sørge for å få inn transnasjonale selskaper "for å hjelpe Georgia med kapital". Et av de transnasjonale selskapene vil sannsynligvis være Statkraft.
Georgia har de største uutnyttede vannkraftressursene transnasjonale selskaper kan dra fordel av.

Utviklingshjelp til transnasjonale selskaper
Den europeiske investeringsbanken og Den europeiske utviklingsbanken vil bidra med midler til utbygging av vannkraften i Georgia, såfremt og så snart private investorer er på banen.

Klassekampen melder idag at Georgia har hatt en kraftig økonomisk vekst de siste årene. Den skyldes i stor grad salg av offentlig eiendom. ?????? Hvem var det som hadde hatt økonomisk vekst? Georgia?

En hilsen til Saakasjvili fra Vannbevegelsen
Ikke lytt til UD. Ikke ta imot "hjelp" fra investeringsbanken og utviklingsbanken. Tenk på Georgias befolkning og de kommende generasjoner.


Loggført