Vannbevegelsen.no

Folkebevegelsen for bevaring av vann som felleseie

Håkon Lie med ny bok - vann er en av hovedpunktene  (Lest 4651 ganger) Skriv ut

1 B


Martin  Mandag 22. September 2008, kl. 15:46

I dag fyller arbeiderpartiets partisekretær og moralske vokter fra 1945 til 1969 - Håkon Lie - 103 år. Han ligger ikke på latsiden og er i anledningen kommet med ny bok, der han kommenterer Norge nå og i fremtiden. Hovedsysnspunktene som er kommet frem i media så langt er som følger:

    * Norge bør kjøpe svenske JAS Gripen og ikke amerikanske Joint Strike Fighter, fordi kjøp av Gripen vil føre til tettere industrielt og forsvarsmessig samarbeid mellom Sverige og Norge, og fordi Gripen er et jagerfly primært ment mot forsvar mot luftmål, mens JSF primært er et angrepsfly ment for angrep mot bakkemål. Både samarbeid med svenskene og rene jagerfly er nødvendig for å hevde seg når russerne og kanadierne ruster opp til kamp om nordområdene.
    * Det store slaget i fremtiden kommer til å stå om vann, ikke olje. Klimaendringer skyldes for en stor del bruk av olje, og går bl.a. utover drikkevannsressursene. Derfor vil oljen miste sin betydning på sikt, mens vannet vil bli stadig mer verdifullt. Norge er et av de mest privilegierte landene i verden når det gjelder drikkevann, men tenker ikke Norge langsiktig og passer Norge på vannressursene sine nå, vil vi for alltid angre det senere.
    * Arbeiderpartiet må finne tilbake til sine røtter for å overleve. Hovedsakene for arbeiderpartiet gjennom hele dets historie har vært arbeid til alle, og bolig til alle. Det første målet er nå oppfylt, og arbeiderpartiet har mistet retningen sin. Men de glemmer at det andre målet ikke er oppfylt. Rimelige boliger til ungdom bør være en av fanesakene til arbeiderpartiet fremover om de skal riste av seg det litt intelektuelle og avstandspregede forholdet de har til folket, og nærme seg den vanlige mann og kvinne igjen.


Som vi ser er han i punkt 2 på linje med utgangspunktet for vannbevegelsen. Dessverre ser det ut til at media primært konsentrerer seg om punkt 1, og han derfor ikke vil klare å sette vannsaken på dagsordenen i den grad den forrtjener. Men, alle monner drar. Gratulerer med dagen, Håkon!

Loggført