Vannbevegelsen.no

Folkebevegelsen for bevaring av vann som felleseie

Pressemelding fra Vannbevegelsen  (Lest 12718 ganger) Skriv ut

1 B


Martin  Lørdag 5. April 2008, kl. 00:48

(11. 8. 2006) Pressemelding fra Vannbevegelsen
 
- Det ser ikke ut til å være grenser for frekkhet når Hydro-sjef, Eivind Reiten er bekymret for om politikerne klarer å få oss ut av kraftkrisen, uttaler Trude Malthe Thomassen, daglig leder i Vannbevegelsen.
 
- Reiten er i betydelig grad skyld i at vi befinner oss i den situasjonen vi er idag med uttappede magasiner og skyhøye strømpriser.
- Som olje- og energiminister fremmet han den energiloven vi har idag; verdens mest liberale. I tillegg har han bragt hjemfallsregimet inn for EØS-domstolen. Vinner han og Hydro frem her - og det gjør han sannsynligvis på grunn av energiloven - risikerer vi å miste råderetten over vannressursene til evig tid.
 
- De kablene Reiten vil ha inn til landet er kabler som også bringer strømmen ut. Ved årsskiftet 2007/2008 vil f.eks. NorNed-kabelen til Nederland øke eksporten med 20%.
 
- Løsningen ligger hverken i flere vannkraftutbygginger eller forurensende gasskraftverk. Det vil aldri bli nok, så lenge vi skal forsyne Europa med strøm. Europa må selv legge om til mer miljøvennlig kraftproduksjon og forbruk. Det er ikke vår oppgave å bli Europas strømleverandør, mens norske husholdninger lider under skyhøye priser og industrien flagger ut.

Loggført